veehoo Tarkoitus on levittää ajatuksiani muiden luettavaksi ja tiedostettavaksi.

Facebook poikii jo oikeusjuttuja ja on myös hyvä huijausalusta

Uusi Facebook-huijaus leviää parhaillaan sähköpostin välityksellä. Varo virusta. Jos sinua pyydetään vahvistamaan Facebook-tilisi poisto, älä huomioi kyseistä sähköpostia. Yhteisöpalvelu ei koskaan kysy tätä käyttäjiltään, joten kyseessä on haittaohjelmia sisältävä sähköposti, varoittaa uutissivu Zdnet.

Kyber-rikolliset ovat ottaneet uusiksi uhreikseen henkilöitä, jotka haluavat päästä eroon Facebook-tileistään. Käyttäjiä neuvotaankin poistamaan sähköpostit, joissa pyydetään vahvistamaan tai kieltämään Facebook-tilin poisto. Kyseiset sähköpostit ovat varustettuja haittaohjelmilla tai linkeillä, jotka johtavat haittaohjelmiin.

Facebookille ei näköjään riittänyt epäonnistunut pörssiin meno, joka on jo aiheuttanut Amerikassa tukun oikeusjuttuja siksi, että osakkeita myytiin reiluun ylihintaan. Itse ihmettelen eniten sitä, että osakkeet ylipäätään menivät kaupaksi listautumishintaan (38 dollaria), vaikka yrityksen koko reaaliarvo on tuskin 10 miljardia euroa.

Osakkeen hinta on nyt pudonnut noin 20  % lähtöhinnastaan ja on edelleen rutkasti yliarvotettu. Sijoittajien menetykset ovat vasta alkukierroksila. Facebook on lisäksi menettämässä mainostajien luottamuksen ja nyt uhkana ovat nämä kyber-rikolliset. Seuraan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. 

Oma kantani on, että pörssiin listautumishinnan pitäisi olla paremmin suhteesa yrityksen liikevaihtoon ja vuosivoittoon. Jos kysymyksessä on todella menestyvä nousuyritys, saisi sen osakkeen arvon olla korkeintaa kaksinkertainen odotettuun vuotuiseen liikevaihhtoon ja vuosivoittoon nähden.

Facebookilla nuo luvut ovat 2,8 miljardia ja vuosivoitto 500 miljoonaa. tuota verrattain vaatimatonta summaa on myyty 100 miljardin tavoitteella eli noin kymmenkertaisella voitolla siitä, mitä se korkeitaan voisi olla. Nyt Facebook on alamäkensä alussa. Silti sen omistajat ovat kääräisseet tyhjästä suurvoiton. Sillä summalla jo käy melkoisen joukon käräjiä ja vielä jää puhdasta käteen. Listautuminen sinällään on epäonnistunut, mutta rahastus ei.

.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Kummallisen vähän ihmisiä näyttää kiinnostavan, miten koko Facebook on yhtä suurta huijausta. Viruksien osalta varmaan kuvitellaan, ettei se satu minun kohdalleni ja ne, jotka pitävät Facebookin osakkeen listautumishintaa oikeana, luottavat siihen edelleen, vaikka kaikki järkisyyt näyttävät toista.

Tapaus on erittäin mielenkiintoinen ja kertoo hyvin, sen, millaisten kestämättömisen unelmien varassa monet ihmiset elävät. Näillä eväillä on oikeastaan luonnollista sekin, että nykyinen pankka-ja rahalaitosjärjestelmä perustuu pyramidihuijauksen periaatteelle.

Toimituksen poiminnat