veehoo Tarkoitus on levittää ajatuksiani muiden luettavaksi ja tiedostettavaksi.

Perussuomalaisten ja Keskustan vääristelijöiden klubi

Tänä aamuna (2.7.) puutteellisen ja virheellisen tiedon levitys Timo Soinin ja Mauri Pekkarisen toimesta oli oikein elementissään. Aamun TV -haastatteluun, vai oliko se olevinaan keskustelu, oli mukaan kutsuttu myös Jan Vapaavuori. Hän yrittikin parhaansa mukaan oikoa pahimpia ylilyöntejä, mutta kovasti sumppuun hän jäi, kun Soini Ja Pekkarinen lisäsivät löylyä koko ajan. Asiatietojen perään ei haikailtu. Vääristelijöiden klubi oli vauhdissa.

Tässä taannoin TV:ssa oli ohjelma valehtelijoiden klubi. Siinä katsojilla arvuuteltiin erilaisia esineitä ja niiden käyttötarkoitusta. Tämän aamun vääristelijöiden klubin aihe oli astetta vakavampi: EU:n tuki Espanjalle ja sen pankeille. Päävääristelijät olivat Soini ja Pekkarinen. Pekkarinen pani jopa Soinia paremmaksi ja sai tältä palkkioksi kehuja, että on tullut Perussuomalaisten linjalle.

Pääsyytös oli, että Urpilainen on valehdellut oppositiolle ja koko Suomen kansalle, kun jokin aika sitten vakuutti, ettei Suomi ole jakamassa suoraa tukea pankeille vaan tuki, jos sitä annetaan, menee Espanjan valtion kautta. Totta kai asia esitettiin niin, että rahat ovat jo menneet.

Iltapäivällä Katainen sentään pääsi oikomaan julkisuuteen levitettyä väärää tietoa. Pankkeja voidaan tukea vasta sen jälkeen, kun on luotu EU:n oman pankkitarkastus ja siihen menee vähintään toista vuotta. Soini on ehtinyt tuomita jo koko hankkeen. Mikään virasto ei hänen mukaansa pysty pankkeja valvomaan. Siitä osoituksena ovat amerikkalasisten pankkien väärinkäytökset ja niiden seurauksena kaatumiset.

Tänään Katainen antoi tilanneselvityksen suurelle valiokunnalle. Eduskunta kutsutaan koolle elokuun lopulla käsittelemään Espanjan lainatilannetta. Vasta sen jäkeen on tiedossa, mitä Espanjan tukeminen Suomella merkitsee. Jos tukea myönnetään väliaikaisen rahaston kautta, Suomi vaatii osuudelleen takuut. Niin on Urpilainen vakuuttanut. Jos tuki menee pysyvän rahaston kautta, maakohtaisia takauita ei tarvita, kun ne sisältyvät pysyvän kriisirahaston toimintamalliin.

Espanjan lainakokonaisuus on tässä vaiheessa monelta osin auki. Niinpä pirujen seinille maalaus ja väärien tietojen levitys on vähintäänkin ennenaikaista ja vastuutonta. Onneksi tavalliset ihmiset ovat yleisesti viisaampia kuin Soini ja Pekkarinen olettavat. Siitä osoituksena on vaikkapa viimeisin puoluekannatuksen mittaus. Oppositio on jumiutunut asemiinsa. Hallituspuolueet ovat hienoisessa nousussa.

Mielenkiintoisin havainto siinä on, että SDP on parantanut asemiaan ja on hyvinkin tasavahva Kokoomuksen kanssa. Todennäköisin selittävä tekijä on, että Perussuomalaisiin hurahtaneet SDP:n kannattajat palaavat vähitellen takaisin. Demareita on usein syytetty valtionhoitajapuolueeksi. Sitä ovat valitelleen jopa puolueen toimihenkilöt. Saattaa olla, että valtionhoitajan rooli onkin demareiden vahvuus. Siihen rooliin ei ainakaan mitenkään istu virheellisten tietojen levitys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kuka on niin idiootti, että uskoo ensi eduskuntavaaleissa tosissaan Keskustan menneen eurotukipakettiasiassa Perussuomalaisten linjalle? Olen jatkuvasti hämmästellyt median kritiikitöntä suhtautumista asiaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Hyvä kysymys.

Kaikki vähänkin politiikasta tietävät ymmärtävät kyllä erikseen selittämättä, että hallituksessa kepulaiset olisivat tukipakettien ylimpiä kannattajia. Ja vastaavasti oppositiossa demarit, vassut ja KD maukuisivat ja narisisivat niitä vastaan.

Ainoastaan siihen voi luottaa kun vuoreen, että kokoomus kaikissa olosuhteissa haluaa luovuttaa Suomen varallisuuden ja vaikutusvallan ulkomaille. Ja siihen että perussuomalaiset haluavat kategorisesti estää sen. Loput menevät sinne mihin virta vie.

Eno le Nuija

Siis yksinkertaistettuna, jos annan asiamiehelleni valtuudet maksaa talosta miljoonan ----> asiamies lupaa maksaa 2 miljoonaa, koska talo maksetaan vasta vuoden kuluttua ----> se olenkin minä, joka vääristelen, jos väitän, että asiamies on ylittänyt valtuutensa ????

Mielenkiintoista, todellista €urouskovaisten logiikkaa.

Eero Smit

Tämän bloggauksen kirjoittaja on seniili hölmö, jolta tulisi ottaa kirjoitus- ja puheoikeus pois. Se olisi yleinen etu, mutta myös hänen oma etu.

Jos joku on valehtelijoiden klubin "tirehtööri" (Se Helge Heralaa vastaava) niin se on Viljo Heinonen itse. Klubin ykkösjäsenet ovat Jutta Urpilainen (Sos.Dem.) ja Jyrki Katainen (Kok.). Ihan silkkaa valetta tulee kaikilta, joka päästä...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Arvoisa Viljo Heinonen! Mitä sanot Raimo Sailakselle, joka tiukoin sanakääntein vaati Suomea jäämään pois viime viikolla sovituista ratkaisuista? Entä Jaakko Kianderille, joka kehotti nyt pysähtymään ja harkitsemaan, onko valittu tie Sumen etujen mukainen? Em. herrat ovat asiantuntijoita ja sosialidemokraatteja.

Professori Vesa Kanniainen kritisoi sitä, että suuria päätöksiä tehdään ilman tieteellistä perustaa.

Riittääkö Suomen etujen ajamiseen se, että Katainen ja Urpilainen kiltisti seuraa, mitä Angela Merkel sanoo? Onko Saksan etu = Suomen etu? Saksalaisilla pankeilla on valtavat saatavat kriisimaista, suomalaisilla ei juuri lainkaan.

Oletko todella sitä mieltä, että Suomen etu on mennä samaan talousliittovaltioon Kreikan, Italian, Kyproksen, Espanjan ja Portugalin kanssa? Miksi Ruotsi ei näe sitä itselleen edulliseksi?

Kunnioittavasti pyydän vastauksia noihin kysymyksiin!

Pekkarinen käänsi kelkkansa kuten koko Keskusta teki viime vuonna. Mutta se annettakoon anteeksi, koska hän nyt toimii kuten Soini, joka on koko ajan ollut johdonmukainen.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Asiaa. Kun puolueen linjasta tulee niin iso asia että se ohittaa omilla aivoilla ajattelun niin seurauksena on juuri Heinos-Vilkin blogin kaltaista tekstiä; vängätään viimeiseen asti vaikka jossain taustalla järki sanoo että väärässä ollaan.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Aivan varmasti halitus ottaa huomioon Sailaksen ja muidenkin talousexpewrttien kommentit. Liittovaltio EU:sta poitäisi muodostaakin. Se ottaa kyllä aikaa, kun sen olennainen tunnus on oikeus jäsenmaiden verotukseen. Ensi vaiheessa toteutetaan eurooppalainen pankkiunioni, jossa ensi kertaa jäsenmaiden pankeilla on yhtenäinen valvonta. Soini tietysti tyrmää tämänkin. Se on varmaa täysi anargia, jota Soini kannattaa. En tiedä. Soini ei ole johdonmukainen kuin epämääräisyydessään.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tunnen valtavan paljon sosialidemokraatteja. Arvostan heitä. Ainoastaan Paavo Lipponen ja Liisa Jaakonsaari sopivat samaan ryhmään Viljo Heinosen kanssa. Molemmat olivat/ovat EU-eurointoisia. Paavo kysyi, mitä pahaa on Natossa ja Liisa vastaa, että ei mitään, ei sitten yhtään mitään.

Kunnioitan erilaisia mielipiteitä. Mutta olen kyllä hyvin kiitollinen siitä, että Suomessa en tunne kuin kolme EU-liittovaltiota ihannoivaa sosialidemokraattia. (Tosin naapurikaupungin mies VH ei ole yhtä tuttu kuin Paavo ja Liisa!)

Kunnioittavasti pyydän vielä, että Viljo Heinonen, vastaatte kaikkiin edellä esittämiini kysymyksiin. Näin saisimme kaikki valaistusta poikkeuksellisen tärkeään ja ajankohtaiseen asiaan.

Pelkkä Pekkarisen ja Soinin moittiminen ilman perusteita ja vaihtoehtoa ei asioita vie eteenpäin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ihan totta. Sen verran mantereellamme on kahnauksia ollut, että liitovaltio pelkästään historiallisesta näkökulmasta on utopiaa. Kaunista sellaista, mutta täysin järjentöntä on edes kuvitella, että maat, joiden oma menneisyys on rakentunut voiton ja vallanhimoon... ei vain mene läpi.

Tulevaisuutta tottakai pitää tulkita historian valossa. Niinpä jos liittovaltio toteutuu vaikkapa kymmenen vuoden sisällä niin sadan vuoden kuluttua se on jo raunio. Eurooppa ei ole koskaan ollut solidaarinen, yhtenäinen kansa. Päinvastoin ristiriitainen erilaisita kansoista koostuva, kartan paikka, jossa enemmän tai vähemmän väkipakolla joudumme aikaamme viettämään.

Missä nyt kuljetaan ns. superkokouksen jälkeen, eipä oikeastaan missään. Päättäjät, olevinaan tekevät päätöksiä, joista eivät oikein itsekkään tiedä mitä voisi tehdä. Tuskaa niin Kataiselle, Urpilaiselle, Merkellille muista puhumattakaan tuottaa henkilökohtaisen aseman ja kulissien säilyttäminen. Kansakuntien etu ja järjenkäyttö ei paina siinä leikissä mitään. Oma poliittinen tulevaisuus lienee tärkeämpi ja ehkä taattu, hyväpalkkainen virka.

Ei tarvitse kuin seurata tiettyjen päättäjiemme ruumiinkieltä. Panikointia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tunnustusta asioiden vähintäänkin sekoittamisesta voidaan jakaa myös hallituspuolueiden edustajalle:
”Oppositio voi olla oikeassa siinä, että pääministeri Katainen on suostunut EU-huippukokouksessa sellaiseen, mihin eduskunta ei ollut antanut lupaa, mutta minusta päätökset olivat hyviä, siltä osin kuin niistä saa selvää.”

Asian myöhempi suomennos on tämä:
"Kalevi. On selvää, että noiden sopimusten voimaantulo vaatii eduskunnan hyväksynnän, koska mentiin eduskunnan aiempien päätösten ulkopuolelle. Tällaista tapahtuu EU:n päätöksenteossa alinomaa. Kun 27 maata neuvottelee keskenään, aina silloin tällöin tulee esille ajatuksia, joita ei ennen neuvotteluja ole käsitelty jokaisen maan parlamentissa. Olisi pikemminkin huolestuttavaa, jos koskaan ei yhtään uutta ratkaisumallia tulisi esille."
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Miksi Sdp on oikeistolaisten puolueiden,Kokoomuksen ja Rkp:n, kanssa samassa hallituksessa?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Pankkeja voidaan tukea vasta sen jälkeen, kun on luotu EU:n oman pankkitarkastus ja siihen menee vähintään toista vuotta."

Viljo Heinonen. Oletko siis sitä mieltä, ettei Espanjan pankkeja rahoiteta ennen tuota pankkien tarkastusvirastoa ?

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Niin ainakin Katainen vakuutti TV:ssa tänään. Ketä tässä pitäisi uskoa: Soinia ja Pekkarista, jotka eivät ole tässä asiassa neuvotelleen mitään, eivät ole olleet edes Brysselissä, vai Kataista?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Brysselissä on jo pankkeja valvova virasto.
Että sen rinnalle tehdän toinen, joka olisi muka tehokkaampi... Uskoo ken tahtoo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olen melko varma , että Espanjan pankit saavat suomalaisten selkänahkaa, ennenkuin tuo valvonta on pystyssä, eli suoraa pankkitukea, jota Jutta ei vielä viimeviikolla ollut valmis antamaan ilman vakuuksia. Näin on näreet!

Eero Tillanen

No ei ainakaan Kataista, tuota patologista valehtelijaa! Viljo Heinonen, montako kertaa Kataisen hallitus on jo "ottanut niskalenkin" markkinavoimista?

Luulisi nyt hölmömmänkin tajuavan, että hallitus valehtelee. Kaikki eivät kuitenkaan tajua.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vieläkö olet samaa mieltä ?

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Faktisesti katsoen Katainen on ollut sopimassa asiasta johon hänellä ei ole ollut valtuuksia. Se ei asiaa lievennä että maksatukset alkavat kun uusi pankkivalvontaelin alkaa toimintansa. Suomen solmiman EVM sopimuksen mukaan pankkeja ei voida rahoittaa suoraan.

Lauri Härkä

Mielenkiinnolla jään odottamaan blogistin vastauksia hänelle esitettyihin kysymyksiin. Mä vaan en ymmärrä miten kukaan toimivilla aivoilla varusteltu ihminen voi olla hallituksen "linjan" takana.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Sitten et varmasti ymmärrä, miksi enemmistö suomalaisista antaa tukensa hallitukselle. Opposition yhteiskannatus oli viimeisimmässä mittauksessa vähän yli 30%.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, 1930-luvullakin oli tollaisia lukuja.
Se todistaa varmuudella, että "suunta on oikea".
:/(

Lauri Härkä

Enemmistö antaa tukensa hallitukselle sitä varten kun on niin helkutin cool olla kokkari, Alexilla on hieno hymy ja kallis kello, ajaakin varmaan Audilla.. mäki haluun olla niinku se ja siks tietty mun valinta on kokoomus.. tai sit siks et munki faija oli tehtaassa duunissa 80 luvulla ja demarit on heikon asialla. Paskanlatvat.. mähän just sitä meinasinki et miten kukaan toimivilla aivoilla varusteltu. Politiikka ja koko kriisihomma on isolle osalle ( ilmeisesti 70%:lle) niin vaikeeta tajuta et siitä on tullu imagoasia, äänestetään sen oman "mitä mä HALUISIN olla mielikuvan mukaan.

Ajattele nyt itekki et miten se Katainen kusettaa pokka naamalla et torjuttiin suorat pankkituet ja Olli heti perässä, et ei kyllä niitä antaa voi.. Alex sitte paikkailee puhjennutta kuplaa ja hymyilleen virnistelee poikien kuitenkin olevan asiasta samaa mieltä. Missä tässä on se järki mitä puolustaa??

Aki Mönkkönen

Maksamme velkaa, -ulkomaisten pankkien velkaa- ensin suoraan, sitten väärään?

Tapio Vehmaskoski

Viljo on uskovainen puoluelleen.

On tullut jo kirjoitettua mistä on kysymys, mutta ei Viljo usko? Lue nyt edes Toimin kommentti - olkoon.

En kuitenkaan halua nimitellä ja toivon ettei muutkaan vaikka ovat eri mieltä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Puolueuskollisuus on usein sokeaa. Niin myös tämänkin blogistin kohdalla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä se nyt on vaan Viljo niin, että vastauksesi Kankaanniemen esittämiin kysymyksiin ovat aika lailla, sanoisinko - vaillinaiset.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Niin olivat Kankaanniemen kysymyksetkin. Varsinkin tuo liittovaltiokammo on jotain mörköpelkoa vastaavaa. On helppo kylvää epäluuloa sellaista vastaan, jota ei ole olemassa ja jonka sisällöstä ei ole vielä sovittu mitään. Nykyistä tehokkaampi pankkivalvonta on välttämättömyys ja samoin euromaiden parempi budjettikuri. Kummallista tässä on, että talouskuriakin vastustetaan, vaikka se on lähes ainoa keino saada velkamaat jaloilleen.

Minun lääkkeeni tähän tilanteeseen on, että nykyiset sopimukset pidetään voimassa, mutta niiden rinnalle kehitetään rahoitusjärjestelmä, jolla ihan erikseen tuetaan velkamaiden ja samalla koko Euroopan talouselpymistä. Pelkillä säästöillä ei kasvu-uralle päästä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

No mitä pahusta ne siellä sitten kuppasivat. On täysin normaalia, että käytävillä niistä isoista asioista keskustellaan.

Sekoilu pöytäkirjojen jälkitarkastusksesta oli jo viesti siitä, että asiat eivät ole kohdallaan. Katsotaan nyt. Tilanne on tosiasiassa niin jakomielinen, että tietyt tahot pitävät sovittuina sellaisiakin asioita, joista on vain pidetty keskustelua yllä.

Hölmöintä on uskoa siihen, että ratkaisun työkalut saadaan valmiiksi vasta vuoden kuluttua ja siitä syystä keskustelu esim. vakuusasioista on turhaa. Uskokoon ken haluaa. Espanja tarvitsee rahaa heti. Italia kohta ja me toiset myöhemmin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Pimeää pelottelua ! Joudutte sen vielä itse sieltä pyyhkimään."
http://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4&feature...

Eero Tillanen

Aiemminhan meille vakuutettiin hallituksen edustajien toimesta, että liittovaltiosta ei ole kyse. Viljo Heinonen on "unohtanut" tämänkin. Eikä EU-kansanäänestyksessä siitä edes hiiskuttu, joten tässäkin kansalle valehdeltiin.

Viljo Heinonen, onko kieroilu, valehtelu, salailu ja sumuttaminen mielestäsi oikea tapa tehdä politiikkaa? Edelleen, SDP:llä on pitkät perinteet noissa lajeissa, mutta onko SDP:n toiminta mielestäsi ollut Suomen etujen mukaista?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

YLE - 3.12. 2009

"Katainen: EU:n uusi pankkivalvonta turvaa myös Suomen edut

Eurooppalaisesta pankkivalvonnasta saatu sopu on lisännyt myös uskoa Suomen vaikutusvallan säilymiseen EU:n talousasioissa. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on vakuuttunut, että uusi ylikansallinen finanssivalvonta ottaa eri kokoiset maat tasapuolisesti huomioon."

"Pitkän poliittisen väännön jälkeen keskiviikkoiltana löytyi sopu eurooppalaisesta pankki-, arvopaperi- ja vakuutusvalvonnasta.
- Aika uskomatonta ajatella, että Euroopassa tällaisia yhteisiä viranomaisia ei tähän mennessä ole ollut, mutta nyt ne luotiin, Katainen riemuitsi."

http://yle.fi/uutiset/katainen_eun_uusi_pankkivalv...
___________________________

Ottakaa huomioon, että "Katainen riemuitsi" tästä jo vuonna 2009!

Eli kuka tässä vääristelee, Viljo?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Viljo kirjoitti:
"Totta kai asia esitettiin niin, että rahat ovat jo menneet."

Eikös EVM rahat pitänyt maksaa 1.7. 2012 mennessä?

Henry

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Varmaankin niin, mutta ei niitä rahoja ole saman tien levitelty pitkin Eurooppaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, vaikka niitä rahoja pidettäisiin EVM-pankissa hamaan tappiin saakka, niin korkomenot on jo alkanut juosta - eikä rahoja saada koskaan takaisin, vaan lainaamamme raha, siis velkaakin on jossakin välissä lyhenettävä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tilanne on tämä:
- EVM hallintoneuvostossa Jutta pystyy yksin pysäyttämään suoraan pankeille maksamisen.
- Paitsi jos ratkaisua pidetään äärimmäisen kiireellisenä. (kolme henkilöä määrittelee käytänössä tämän.)

Jos Jutta todella pysäyttää tämän, on hän sellainen Euroopan sankari, että oksat pois.
Lupaan heti alkaa fanittamaan ympäri sos.median ja kaikille kavereille.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Njoo, Soini on oikeilla jäljillä pankkitarkastusviranomaisten voimattomuuteen. En nyt itse sitä onnistumista täytenä mahdottomuutena pidä, mutta sen varaan on huono laskea.

Poliitikot tekevät tarkoituksella tällaisesta järjestöstä voimattoman, mutta se pitää tehdä vaalikarjan vuoksi.

Jos iso pankki, joka ostelee valtion lainoja hieman vihjaisee poliitikoille, jotta on vähän kiusallinen järjestö tämä valvova viranomainen... taitaa jäädä valtion velkapaperit ostamatta, kun pitää enempikin trimmata taseita tuon valvojan vuoksi.

Kiireen vilkkaa poliitikot riisuvat aseista tällaisen valvontaelimen, koska tieto siitä, ettei valtio saisikaan velkaa myytyä tietää talouspoliittista kriisiä ja hallinnon kaatumista, sekä uusia vaaleja, joissa ei ole lupa odottaa menestymistä.

Toivottavasti tämä perustelu on tarpeeksi kansantajuinen.

Vesa Väyrynen

Viljo Heinonen, uskotko todella noihin Kataisen valheisiin? Katainen on riemuinnut jo kahteen kertaan pankkitarkastusviraston perustamisesta, vuonna 2009 ja 2012. Molemmilla kerroilla lähes samoin sanoin.

Koko asia on valhetta! Euroopan Yhteisöllä on ollut pankkitarkastusvirasto kokoajan. Sitä ei tarvitse perustaa. Mainittu virasto teki nuo surullisen kuuluisat sressitestit pankeille.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Sillä virastolla, joka tressitestit teki ei ollut sellaisia valtuuksia kuin nyt työn alla olevalle EU:n viranomaiselle tulee tai ainakin pitää tulla. Muuten sillä ei ole kuin kulissin virka.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No eikös sille kulissivirastolle oltaisi voitu antaa lisää valtuuksia?
Vähän jää kyllä sellainen tunne, ettei Barrosollla ja kumppaneilla ole väliä miten rahoja käytetään.
Jos joku jäsenmaan pelle tarvitsee kotimatkalleen viikunalehden, niin perustetaan uusi virasto ja lisätään sinnekin henkilökuntaa - kyllä veronmaksaja maksaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kuten tuohon ylemmäs kirjoitin niin tällainen elin on toiveunta. Tietysti on hieno lähtökohta tämä pankkien ja valtioiden sidosten katkaisu, mikä nyt on ollut esillä.

Mutta miten tuon sidoksen purun voi käytännössä tehdä? Joissain maissa ihan tavan kansalaiset ostavat kotimaansa velkaa. Kotimaassaan ihmiset tekevät muitakin sijoituksia, ostavat kotimaiset firmat omaan omistukseensa.

Ehdotan tähän kohtaan edelleen muutaman pakollisen viikkotunnin sisällyttämistä opetusohjelmaan peruskouluun kansantaloutta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä se pirujen seinille maalaus on paikallaan ihan pääministeri Kataisenkin mukaan. Päivän Karjalaisessa nimittäin todetaan (s. 8):
"Katainen moitti yötyöskentelyn lisäksi myös sitä, miten heikolla tasolla EU-kokousten valmistelu joskus on: toisinaan ei ole edes kokouksen asialistaa olemassa, kun Brysseliin on lähdetty."

Hesarin pääkirjoituksessa puolestaan todetaan:
"Op­po­si­tio on en­nen­kin väit­tä­nyt, et­tä Ka­tai­nen on men­nyt EU-joh­ta­jien neu­vot­te­luis­sa yli val­tuuk­sien­sa. Mi­kä­li ete­läis­ten eu­ro­mai­den krii­si vie­lä jat­kuu – ja to­den­nä­köi­ses­ti jat­kuu­kin –, on vaa­ra­na, et­tä tu­le­vien huip­pu­ko­kous­ten tu­lok­set ovat vas­ta­kin Ka­tai­sen neu­vot­te­lu­val­tuuk­sien ra­joil­la."
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Euron+kriisi+ty%C...

Blogistin havaitseman poliittisen pelaamisen taustalla on siis oikeita ja tärkeitä periaatteellisia kysymyksiä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Sirpa Abdallah

Kalevi K, Valitettavasti Aamu-Tv ohjelmaa ei ole jälkikäteen netissä katseltavana. Siinä nimittäin oli keskusteluvieraana Korpinen (ent. kaup.joht.?) Italiassa osittain asuvana ja paikallisen elintavat tuntien, myös talouden hoidon osalta. Korpinen totesi Italian olevan niin erilainen kulttuuriselta tavoiltaan että jopa Kataisen pahekumat yökokoukset ovat tuon kulttuurin mukaan tavanomaisia. Elämä on showta siellä. Ei siellä suhteuduta vakavasti talousasioihin eikä niiden kuntoon saattamiseksi.

Onko Suomella mahdollisuutta olla tällaisessa "kiristyspolitiikkaa" harjoittavien seurassa? Italiassa on omien taskujen täyttäminen etusijalla. EU:ssa Italia ja ehkäpä Espanjakin perustaa kokouspolitiikkansa uhkailuun?

Sirpa Abdallah

Heikki M. Tuossa Korpisen haastattelussa kävi myös selville jokseenkin selväksi se, että Italia haluaakin olla valtiona mieluummin muiden kukkarolla. Heillä ei ole ollut edes kiinnostusta lyhentää velkaansa joka 0n 120 %:n luokkaa. EU:n sääntöjen mukaan pitää olla 60 %:n tasolla.

Samoin selvisi sekin että kansalaisetkin harrastavat varsin voimakasta veronkiertoa. Vain palkansaajat ja eläkeläiset maksavat täysin (?) veronsa. On kuulema tehty poliisin taholta iskuja veronkierron ehkäisemiseksi, mutta nykyresulsseilla ja moraalin mukaan vienee ainakin yhden sukupolven ajan jotta muutosta siellä tapahtuisi tuossa suhteessa.

Espanjalainen moraali eteläisenä valtiona lienee pitkälle samansuuntainen. Kyllä Suomen pitää ryhtyä pelaamaan kovempaa vaatimuspolitiikkaa noiden maiden suhteen. Verot sielläkin siihen malliin jotta voivat talouttaan hoitaa, eikä niin että meidän veroja nostetaan jotta voidaan heille tukea maksaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sirpa!

Kyseinen YLEn Aamu-TV:

http://areena.yle.fi/tv/1601918

Olet oikeassa, siinä, ettei sitä löydy aamun lähetysten kohdalta, vaan se on saatavilla vain iltapäiväuusintana!!!

Se löytyy siten, että hakee nimikkeellä "aamu-tv".

Henry

Sirpa Abdallah

Henrylle kiitos linkityksestä Aamu-TV lähetykseen, joka on nähtävissä siis tältä aamulta tuon uusinnan jälkeen jonkin ajan kuluttua.

Kannattaa katsella, sillä siitä saa käsityksen eteläisen valtion Italian kultturista ja moraalista.

Eero Tillanen

Kuinka moni muu on pannut merkille sen, että Viljo Heinonen ei vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin? Lienee liian vaikeaa, kun joutuisi puhumaan totta...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kaikkia argumentteja keksitään Jykän pajassa:

"Katainen: Suora tuki pankeille voisi olla veronmaksajien etu"

Katainen sanoi maanantaina suuren valiokunnan kokouksen jälkeen, ettei suorasta pankkituesta espanjalaispankeille ole vielä päätetty, vaan se on vasta mahdollisuus.

”Itse asiassa tarkoitus on turvata veronmaksajien etu siten, että olisi kansainvälinen pankkivalvoja, joka olisi vastuussa myös pankkien pilkkomisesta. Silloin meillä olisi parempi tieto siitä, mitkä pankit kannattaa tappaa ja mitkä säilyttää."

http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+Suora+tuki+pa...

Henry

Sirpa Abdallah

On tämä eurosotku täysin käsittämättömissä käsissä. Maailman medioissa kerrotaan aivan toista kuin mistä Katainen kertoo meille. Espanjankin rahaministeri kertoo heille luvatun EVM:stä pankkien tukemiseen rahaa. Mitens Katainen sanoikaan? Ei kun vasta sitten kun taas uusi pankkitarkastusvirasto on perustettu. Niin jo kerran aiemmin perustetun lisäksi. Vai kertooko Katainen sittenkään kaikkea (muistaa?)? Toisaalta onhan se selvää ettei aamuyöllä klo 5 enää ole ymmärrys täysin hallussa.

Eteläisten maiden tietynlaista neuvottelutaktiikkaa noudattavat ainakin Italia ja Espanja. Väsyttämällä heille parhaat tulokset ja vielä kun osa neuvottelijoista on nukahtamisen partaalla, niin hyvä heille. Heidän kulttuurissaan ovat tottuneet yöllisiin kokouksiin ja päätöksiin.

Toimituksen poiminnat